Cuvint de Salut

Mariana Lozovanu – Presedinte CMA (Photo by Mircea Goia)

Dragi prieteni,

Ma numesc Mariana Lozovanu si sint presedintele Comunitatii Moldovenilor din Arziona. Intotdeauna am avut si am o dragoste deosebita pentru neamul moldovenesc. Comunitatea Moldovenilor din Arziona (CMA) a fost creata din dorinta de a tine uniti moldovenii din Arziona, de a promova valorile si traditiile moldovenesti, de a ajuta moldovenii veniti in Arizona sa se integreze mai usor in societatea americana si desigur de a practica activitati de caritate.

Sa stiti ca atunci cind esti departe de casa apreciezi si mai mult oamenii tai, care vorbesc aceeasi limba, maninca aceleasi bucate traditionale, inteleg glumele pe care le faci si iti alina dorul de casa. Neamul moldovenesc e unic si trebuie sa ne pastram radacinele oriunde nu ne-am afla. Niciodata nu am crezut ca o sa traiesc in Arizona, statul cu cea mai torida clima din America. Dar am gasit aici oameni deosebiti. Acesti moldoveni ne-au ajutat sa nu simtim lipsa de dulcea vorba romaneasca, sau sa ducem dorul bucatelor de acasa. Placintele, sarmalele, raciturile, pirjoalele si friptura de acasa au fost si sint prezente in Arizona la multe sarbatori si sint bucatele dorite de oaspetii moldoveni si nu numai.

Comunitatea Moldovenilor din Arziona  a fost fondata fiindca nu am vrut sa pierdem neamul modovenesc prin Arizona si fiindca avem o echipa de oameni care tot timpul se implica in activitati si se ajuta reciproc. Ideea de crea aceasta organizatie non-profit apartine doamnei Ala Mindicanu, presedinta Comunitatii Moldovenilor din Quebec. Aceasta doamna a dus cu ea dragostea de tara si de neam in Canada unde este stabilita de ceva vreme si este mesagerul culturii noastre in diapsora moldoveneasca atit in Canada cit si in Statele Unite.

Ma adresez tuturor moldovenilor din Arizona sa se implice in organizarea evenimentelor din comunitatea noastra si sa-si iubeasca neamul oriunde nu s-ar afla. Tot un moldovean o sa ne ajute si o sa ne inteleaga mai bine fiidca avem aceleasi radacini si vorbim aceeasi limba.

Vreau sa multumesc din suflet echipei CMA care este baza acestei comunitati si care se implica in continuare la mentinerea si promovarea ei. Sa va dea Domnul multa sanatate si sa nu uitati nicicind de Moldova si oamenii ei dragi. Impreuna sintem mai puternici.

Cu multa dragoste,

Mariana Lozovanu